Krekels Verf


  
 
 
 
 

Watergedragen transparante hout behandeling voor maatvaste en niet maatvaste houten delen.  

DEMIDEKK STRUKTURLASYR is een watergedragen transparante houtbehandeling voor buiten, welke gebaseerd is op een unieke combinatie van alkyd en acrylaat en is versterkt met UV blokkerende componenten. Dit geeft een betere bescherming dan andere transparante producten. DEMIDEKK STRUKTURLASYR is milieuvriendelijk en heeft een laag VOS gehalte. DEMIDEKK STRUKTURLASYR kan worden gebruikt op nieuw houtwerk, geperst, geïmpregneerd en reeds behandeld hout. DEMIDEKK STRUKTURLASYR bevat bestandelen tegen schimmelgroei. DEMIDEKK STRUKTURLASYR heeft een goede vloeiing en droogt snel.

........

Vele transparante kleuren via het Jotun Multicolor mengsysteem. 

1, 3 en 10 liter

Type                                        Alkyd/Acrylaat

Viscositeit                                 75 - 85 cP

Soortelijk gewicht                     1,05 g/cm³

Droging bij 23°C / 50% RV        De droogtijd is altijd afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen beïnvloeden de droging negatief.

Stofdroog                                Na circa 2 uur

Droogtijd tussen de lagen           Na circa 8 uur

Opslag                                    Vorstvrij opslaan en transporteren 

Verbruik                                 Grof gezaagd hout: 7-9 m² per liter Normaal gezaagd hout:13-15 m² per liter

Aanbevolen natte laagdikte        Circa 90 micrometer per laag

Aanbevolen droge laagdikte       Circa 35 micrometer per laag

Applicatie methoden                Kwast, roller of spuit

Verdunning                            Niet verdunnen

Airless-spuit

Nozzle                                   0,015”

Spuithoek                             65 - 80°

Nozzle druk                          150-180 bar 

Voorbereiding

Ondergronden moeten schoon en droog zijn voordat er behandeld wordt. Voor de beste hechting moeten glanzende ondergronden mat worden geschuurd. Hout eerder behandeld met een lijzaadolie moet helemaal worden kaal geborsteld omdat dit blaren kan veroorzaken. Kwast helemaal over de lengte van hout om vergeten plekken te voorkomen.

Nieuw hout

Voor of meteen na installatie voorbehandelen met VISIR OLJEGRUNNING KLAR met een kwast. Breng niet overmatig aan; glimmende of verzadigde plekken vermijden. Alle kopse kanten behandelen met 3-4 lagen nat in nat. Het voorbehandelde hout moet binnen drie maanden afgewerkt worden met het product naar uw keuze.

Behandeld hout

Ondergrond goed reinigen met PINGO CLEANER of JOTUN HUSVASK en nawassen met schoon leidingwater, alle stof en losse delen verwijderen. Ondergronden met schimmelgroei moeten worden schoongemaakt met een schimmelwerend middel. Eerder transparant geschilderd hout: Schoonmaken met JOTUN KRAFTVASK. Na het wassen en schoonborstelen, breng één laag VISIR OLJEGRUNNING KLAR aan op de kale delen en poreuze ondergronden afwerken met 1-2 lagen DEMIDEKK STRUKTURLASYR.

Gebruik

DEMIDEKK STRUKTURLASYR is speciaal ontwikkeld voor grof gezaagd hout. Breng het goed verdeeld aan op 1-2 platen tegelijk. Werk regelmatig en voorkom vlekken op de nog niet behandelende onderdelen. Gebruik verwerkingsgereedschap speciaal ontwikkeld voor watergedragen producten. Nieuw houtwerk: Behandel het voor of direct na installatie van het hout. Voorbehandelt hout met 2 lagen DEMIDEKK STRUKTURLASYR behandelen en 3 lagen op kaal hout. Het oppervlak moet schoon, droog, zuiver en gezond zijn. Om het beste resultaat te bereiken, dient nieuw hout zo spoedig mogelijk behandeld te worden. Om deze reden mag hout nooit langer dan circa zes weken onbehandeld aan de buitenlucht blootgesteld zijn.

Eerder transparant behandeld hout

1-2 lagen DEMIDEKK STRUKTURLASYR. Als het weer in hout zit, is er een dekkend verfsysteem aan te raden.  

- Damp/spuitnevel niet inademen. 

- Uitsluitend op goed geventileerde plaatsen gebruiken. 

- Bij ontoereikende ventilatie een geschikte ademhalingsbescherming dragen. 

- Buiten bereik van kinderen bewaren. 

- Zie voor meer informatie en de meest actuele veiligheidsgegevens het veiligheidsinformatieblad.