Krekels Verf


  
 
 

Waterverdunbare grondlaag in kleur voor vele ondergronden.                           Waterverdunbare sneldrogende universele grondlak/hechtprimer. 

Uitstekend verwerkbaar op nieuw hout of bestaand kaal gemaakt hout. Ook uitermate geschikt als hechtlaag over bestaande verflagen, steenachtige ondergronden, staal non-ferro metalen, hard PVC en zink, zowel binnen als buiten toepasbaar. Kalo aqua multiprimer is ontwikkeld voor het snel en gemakkelijk voorbewerken van vrijwel alle in de bouw voorkomende ondergronden. Door de snelle door droging is het, onder de juiste omstandig heden, zelfs mogelijk om twee lagen op één dag aan te brengen. Kalo aqua multiprimer is uitstekend inzetbaar als grondverf voor het gronden van nieuw of bestaand hout wat is kaal gemaakt. Verder kan Kalo aqua multiprimer zeer goed worden ingezet als hechtbrug op o.a. oude verf- laklagen, hard-PVC, staal, aluminium en verzinkt staal. Ook op beton, pleisterwerk en dergelijke is Kalo aqua multiprimer goed toepasbaar als grond of hechtlaag. Kalo aqua multiprimer is daarnaast te gebruiken als hechtprimer op diverse kunststoffen (sommige kunststoffen zijn niet overschilderbaar). Kalo aqua multiprimer heeft tevens een beperkte roest wering.

·         In vele kleuren leverbaar.

·         Licht vullend.

·         Goed schuurbaar

·         Meerdere lagen op één dag mogelijk.

·         Uitstekende hechting op moeilijke ondergronden.

·         Sneldrogend.

·         Onverzeepbaar.

 

·         Minder milieubelastend.

Kalo aqua multiprimer is verkrijgbaar in 1 en 2,5 liter verpakking in wit en kleuren uit het Kalo kleurenmengsysteem.

Applicatie:

§  Kwast, roller en Airless.

Basis:

§  Acrylaatdispersie.

Droging bij 20C/65%Rv:

§  Stofdroog na c.a. 30 min.

§  Kleef vrij na c.a. 1 uur.

Verwerkingscondities:

§  Niet verwerken beneden 5˚C en boven RV van 85%. De temperatuur van de ondergrond moet tenminste 3˚C boven het dauw punt liggen.

Verdunning:

§  Indien nodig met  water.

Rendement:

§  10 m2 per liter bij 35 mu. droog

Reiniging materialen:

§  Water

Specificatie:

 

Dichtheid:

§  1,34 kg/dm3 (wit)

Vaste stof gehalte:

§  ca. 36 vol%

Glansgraad:

 

§  Mat

Kalo aqua multiprimer is uitstekend te verwerken met kwast of roller. bij voorkeur kwast gebruiken met lang en soepel varkenshaar met een goede bles en zetting of een kwast wilke is ontwikkeld voor het verwerken van waterverdunbare producten (Orel of Chinex kwast). Rollen gaat het beste met een lakviltrol. Kalo aqua multiprimer voor kwast/roller bij voorkeur niet verdunnen. bij verwerking met Airless/Airmix installatie 5 tot 10% water toevoegen.

 Voor een optimale afwerking verdiend het de aanbeveling twee grondlagen aan te brengen in een kleur afgestemd op de eindlaag. Het Systeem ziet er dan als volt uit:

·         Kalo aqua multiprimer -35 MU

·         Kalo aqua multiprimer -35 MU

·         Kalo aqua mat, satin, gloss -35 MU

Vlampunt:

§  > 100˚ C

De uitstekende kwaliteit van onze producten is tot stand gekomen door uitgebreide testen van ons laboratorium en praktijk toepassing. Bij vakkundig gebruik van onze producten voor de beoogde toepassingen en gebruikt volgens deze technische informatie, zal een resultaat behaald worden wat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Krekels Verf. Wij houden ons niet aansprakelijk voor eindresultaten welke negatief zijn beinvloed door applicatiefactoren waarover wij geen controle hebben. Bij uitgave van nieuwe documentatie vervalt de geldigheid van dit blad.